Eluke

Mulle hakkas see eriolukord täitsa meeldima

Kui suurem osa inimesi vist rõõmustas eriolukorra lõppemise üle, siis mind jättis see üsna külmaks. Loomulikult on mul hea meel, et inimesed ei nakatu enam nii palju ja suremus on seetõttu väiksem, aga mulle natuke isegi hakkas see eriolukorra olukord meeldima. Minul muidugi veab, sest ma saan kenasti kodust oma tööasjad korda ajada ja kuigi ma täna käisin korra tööl, siis üldiselt on meil maja vaikne ja kohustust kohal käia veel pole.

Küll aga nautisin ma seda, et ei pidanud kaks kuud kusagil käima. Ma olen üsna suur kodulemb ja kuigi ma hea meelega käin kinos või teatris või aeg-ajalt ka baaris või peol, siis nii-öelda tavalisel ajal tunnen ma teatavat survet kõike rohkem teha. Rohkem käia, rohkem näha, rohkem olla. Ja kui siis vahepeal ei viitsi kusagile minna, siis keegi ikka ütleb, et ole nüüd, sa oled noor inimene, naudi elu. Üldiselt naudingi, aga minu jaoks on kodus olemine ja mitte millegi tegemine ka nautimine. Mul on vaja seda aega, kus ma olen omaette. Mul ei hakka peaaegu kunagi iseendaga igav ja nii võin ma päevi üksinda kodus olla. Loomulikult armastan ma oma sõpru ja veedan nendega heal meelel aega, aga parimaid sõpru nägin ma nagunii vahepealsel ajal ka.

Natuke kurb on selle üle küll, et reisile tänavu ei saa, aga samas leppisime juba sõpradega kokku, et tiirutame siis Eestimaa peal suvel ringi ja jätame oma reisuraha kodumaale.

Kuhu ma aga välja tahtsin jõuda on see, et hea, kui oleme vahepeal sunnitud aega maha võtma. Kasvõi niimoodi sunniviisiliselt. Isolatsiooni alguses ma muidugi arvasin, et jõuan nii palju raamatuid läbi lugeda, uusi filme vaadata, ehk ka mõne e-kursuse läbida – tõsilugu on see, et suurt midagi ei jõudnud. Olgu, viis raamatut sain läbi loetud, kaks neist olid üsna õhukesed siiski. Aeg lihtsalt libiseb käest, eriti, kui tööd teha. Masendav, kui suure osa ajast võtab töö enda alla. Kuigi mul on täitsa tore töö, siis hirmuäratav on see ajakadu ikkagi, sest pidevalt tundub, et oleks veel rohkem vaja jõuda. Igatahes päris hirmus on mõelda, millise kiirusega aeg edasi liigub. Varsti olen juba 30-aastane. Alles ma lõpetasin omast arust gümnaasiumi.

Teen nüüd järsu ülemineku, aga ma vist ühes postituses mainisin, et lubasin maikuus iga päev 10 000 sammu teha ja senimaani olen ilusti oma lubadust pidanud. Aga teate, kui raske on neid samme kokku saada, kui päeva jooksul kusagil ei käi. Muidu ikka töölkäimisega saab vast pooled kokku. Nüüd olen iga õhtu seni kõndinud, kui soovitud number ekraanil vastu vaatab. Mõni päev on küll selline tunne olnud, et no üldse kohe ei viitsi jalutama minna, aga õnneks pole ma veel alla andnud, sest sai ju eesmärk seatud.

Kui varem kuulasin jalutamise ajal muusikat, siis viimased paar päeva olen Sportlandi podcasti “Be1st” kuulanud, sest kaua sa ikka jõuad samu laule kuulata, ära tüütab ju. Ma muidu ei ole teab, mis suur taskuhäälingute kuulaja, aga jalutama minnes on ideaalne aeg seda teha. Võite jätta podcasti soovitusi ka kommentaaridesse. Hea meelega loeks, mida teie kuulate ja võibolla kuulaks kah.

Ma omakorda jätan ühe muusikasoovituse siia lõppu: Mick Pedaja kirjutatud muusika filmile “Talve”. Juba kinos filmi vaadates jäi see muusika mul kõrvu ja vast pakkus filmi juures ka kõige suurema elamuse. Koju jõudes otsisin igaltpoolt neid lugusid, aga mida ei olnud, seda ei olnud. Nüüd mõnda aega tagasi pani Mick albumi Spotifysse üles ja ma olen seda päris palju kordi kuulanud. Nii ilus. Täpselt selline Eestimaa-suve-hõnguline muusika. Kuigi praegu seda suve küll kusagilt ei paista.

2 kommentaari

 • Neiu N

  Samastun igati sellega, et kuigi on tore, et nüüd saab jälle väljas käia ja sõpradega ettevaatlikult kohtuda, siis väga tore oli ka paar kuud kodus akusid laadida. Mina sain vähemalt kooliasjadega ilusasti järjele ja tööd oli ka vähem, jõudis puhata ja palju liikuda.
  Aitäh talve playlisti soovituse eest ka, mõtlesin ka juba kinos, et peaks selle hiljem üles otsima, aga sinna see jäi ja nüüd saan kuulata! 🙂

  • Sandra

   Selles suhtes tuli see eriolukord heal ajal ka. Et kui oleks praegusel ajal, mil ilmad hakkavad soojemaks minema, siis oleks väga raske inimesi kodudes hoida.
   Mul on nii hea meel, et see playlist kellelegi veel rõõmu toob 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.