Retseptid

Vabariigi aastapäeva kook

Kes mind tunneb, see ka teab ilmselt, kui väga mulle vabariigi aastapäev meeldib. Koguni nii väga, et see on mu lemmikpüha. Ma ei mäleta, kust see tuli, aga nii on see juba aastaid olnud. Ma väga armastan Eestit. Mulle meeldib eesti keel, mulle meeldib eesti loodus, mulle meeldivad eesti inimesed, mulle meeldib eesti kultuur. Ma olen tõeline patrioot. Ma tõsimeeli usun, et ei ole paremat kohta elamiseks kui meie armas kodumaa. Eesti on pakkunud mulle nii-nii palju võimalusi. Ma ei usu, et kusagil mujal on nii lihtne oma unistusi ellu viia.

Ilmselt meeldib mulle vabariigi aastapäev ka seetõttu, et see ei ole muutunud kommertspühaks. Keegi ei hakka mitu kuud varem kaunistama linnaruumi sini-must-valgega ning poest ei karju vastu, et kellelegi tuleb kindlasti midagi 24. veebruariks osta. Mõnus rahulik päev. Ilma igasuguse stressita.

Olen mitu aastat tahtnud teha mõnd sini-must-valget magustoitu, aga ei ole leidnud sobivat retsepti. Nüüd nägin kooki, mis oli eesti lipuvärvides ja mõtlesin, et pean ka seda proovima. Kõige keerulisem osa oli leida kaunistamiseks kuivatatud rukkililli. Käisin päris mitu kauplust selleks tarbeks läbi. Viimasest leidsin ka. Keda huvitab, siis Tartus Lõunakeskuse Looduspere poest sain pakikese.

Kook ise ei ole tegelikult midagi erilist ja ilmselt uuesti ma seda sellisel kujul ei tee. Olen valmistanud paremat toorjuustukooki ja suure tõenäosusega kohandan järgmine kord retsepti mõne oma lemmiku toorjuustukoogi retspetiga. Lihtsalt teen vahele musta küpsisekihi. Mesikäpa Dops küpsised annavad hästi ilusa tumeda musta tooni.

Retspeti leiab siit: http://farmi.ee/retseptid/toorjuustukoogid/kihiline-toorjuustu-ja-valge-sokolaadi-kook-eesti-sunnipaevaksFollow my blog with Bloglovin

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.